הצומת היא מקום מושבי החדש. זה נשמע קצת יותר גרוע ממש שזה באמת – הצומת, מבית ג'נסיס, היא חלל יזמי המושכר לסטארטאפיסטים בבוטסטארפ (לפני שגויס כסף) ומספק מקום עבודה נוח, אינטרנט, קפה, מקום לפגישות, וסביבה יזמית טובה לאינטראקציות עם יזמים אחרים – בנושאים טכניים, כללים, מוצר ואסטרטגיה. סה"כ – פתרון נהדר לכולם.
בין השאר, יש בצומת פגישה שבועית פתוחה לקהל בנושאים מגוונים (מהקמת סטארטאפ עד כיצד מעצבים ui) – אם אתם מעוניינים להגיע צריך להרישם במיטאפ. הפגישה האחרונה אירחה את דנקן סטיוארט (Duncan Stewart) מדלויט קנדה, שדיבר על התחזיות שלו לעתיד הטכנולוגי.
אז לרוב אני לא אוהב מפגשים על תחזיות. או שהן ברורות למדי, או שהן חסרות בסיס לגמרי. או שהן כלליות ברמה כזו שלא משנה מה יקרה תמיד אפשר לומר שצדקת. מה שאהבתי בתחזיות של דנקן שהן היו מאוד מנומקות – גם אם חלקן היו די ברורות וזו לא הפעם הראשונה שאני שומע אותן, הסיבות היו מקוריות, הלוגיקה מאחוריהן בריאה ויכולתי מאוד להתחבר. הדנקן הזה בחור חכם. ומצחיק.
המצגת נשלחה אבל התבקשנו לא לחלוק אותה, אבל אל דאגה, אתם יכולים למצא אותה כאן.
- יותר מחצי מהמחשבים אינם מחשבים כבר. אפילו לא לפטופים. רוב האנשים משתמשים במחשב ל5 דברים: גלישה באינטרנט, אימיילים, משחקים, וידיאו ורשתות חברתיות. בשביל זה לא צריך מחשב, והפתרונות של טלפונים חכמים ובעיקר טבלטים (ipad וכו) – קטנים, לא יקרים, בעלי בטריה חזקה ומסך מצויין – נותנים פתרון שאינו רק משתווה אלא אפילו עדיף. התחזית אינה ששוק המחשבים ייפול, אלא ששוק הטבלטים יגדל מעליו. כולם זוכים.
- לא יהיה מנצח בזירת מערכות ההפעלה. כשמיקרוסופט קמה לא היו לה מתחרים אמיתיים, זה אינו המצב עכשיו. מיקרוסופט ונוקיה הם שחקן חזק מאוד בתוכנה וחומרה. אנדרויד כבר חזק מאוד ולאפל יש כוח שלא יעלם במהרה. אפילו בלקברי לא יכול להעלם – היתרונות שלו במקומות מסויימים גדולים מדי. בסופו של דבר אנחנו הולכים לקראת פילוג של מערכות שלכולן חלק גדול מדי מכדי שנוכל להתעלם ממנו. במילים אחרות: היו מוכנים לתמוך בכמה מערכות הפעלה.
- אם אתם חושבים לפתור את הבעיה הקודמת ע"י פתרונות ווב (אפילקציות ווב מוכנות לטלפונים) – תחשבו שוב. הרמה שלהן לא מתקרבת לאפליקציות אמיתיות המותקנות על המכשירים.
- מכירת הטבלטים תבלוט במיוחד בתחום באנטרפריז, איפה שעד כה מחשבים קטנים וטלפונים לא באמת הצליחו לחדור. במיוחד כדאי לשים לב לתחומי הרפואה (איפה שקל יותר להסתובב עם טבלט, לחלוק מידע ו… כן.. לנקות את המסך אחרי שכולם נוגעים בו), תחומי הריטייל (חנויות שתספקנה פתרונות קיוסק, הסברים ועוד למי שנכנס לחנות) וככלי עבודה שימושי לאנשי שטח.
- טלויזיה כאן להשאר – האינטרנט לא הורג אותה אלא משלים אותה. אנשים לא אוהבים מיזוג של מידע לתוך הטלויזיה שלהם אלא מעדיפים אותו זורם בצד, ולכן אנחנו רואים גידול בגלישה תוך כדי צפיה. שאלתי האם תרגום בגוף הסרט לא מוכיח אחרת (דוברי האנגלית תמיד לא מודעים לעולם החיצון..) והוא לא ממש ענה לי על השאלה הזו, אז לא בדיוק ברור לי על מה הוא מתבסס, אבל ככה זה נשאר.
- וופי (wifi) חודש לרתות ריטייל. אם פעם הם ראו בגלישה בחנות איום (השוואת מחירים וכו) וניסו לחסום את הגלישה, היום הם מבינים שחסימת הגלישה רק גורמת לאנשים לצאת החוצה מהחנות כדי לקבל קליטה, ולקוח שיוצא פיזית מהחנות שלך זה הדבר הרע ביותר שתוכל לעשות. במקום זה הם מגבירים את השימוש בwifi ונותנים פיצ'רים משלימים: מציאת דברים בחנות, השוואת מחירים (ממילא רוב המחירים דומים ואם לא, זה לרוב לא שווה לצאת מהחנות ולחפש במקום אחר) – וכן המלצות, הצעות ומבצעים. בקשר למידע על פריטים דנקן אומר שכנראה הפתרון יהיה nfc כי wifi לא מדויק מספיק.