חשיבות הכיסוי (coverage) בבדיקות התוכנה – ואיך עושים את זה בד'נגו

בפוסט הקודם (על בדיקות תוכנה חלקיות בdjango) כתבתי על היכולת לבדוק רק מה שאתה כותב בתוך הפרוייקט. השלב הבא ההגיוני הוא להבין עד כמה הבדיקות האלה טובות.

מכיוון שעדיין לא נתקלתי במישהו שחושב שבדיקות coverage חשובות כמו שאני חושב, אני רוצה לעצור כאן רגע ולדבר על הקונספט עצמו לרגע.

מהן בדיקות כיסוי (coverage)

פירוט והסבר מלא אפשר למצא בוויקיפדיה (או כרגיל, בגרסה הטובה בהרבה באנגלית). הרעיון הוא פשוט: מריצים בדיקות אוטומטית או ידיניות, ובמקביל לגמרי, בלי קשר לבדיקות, בודקים מה בדיוק מורץ. אפשר לבדוק מדדים שונים (קוד, שורות, מסלולים ועוד) – אבל הרעיון דומה: בסופו של התהליך זוהי הדרך היחידה לדעת עד כמה הבדיקות שלכם מקיפות – ולכן להסיק עד כמה הן טובות. בצורה מפתיעה, אנשים רבים מבינים את חשיבות הבדיקות האוטומטיות (וגם זה שיפור לטובה) – אבל לא מבינים שללא הבנה של הכיסוי, ייתכן שהבדיקות שלכם לא שוות כלום.

חשוב לציין כמה נקודות קטנות בקשר לבדיקות האלה:

  • קשה מאוד להגיע ל100% בדיקות, ומעט מאוד אנשים חושבים שזה היעד. יש תלות מסויימת בקוד הספציפי שלכם, אבל קטנה מאוד – אני ממליץ לנסות להגיע לפחות ל70% כיסוי, ולא לנסות להלחם יותר מדי על ה10% האחרונים.
  • בדיקות קוד צד לקוח בעתיות יותר ואני לא הולך להתיחס אליהן בפוסט הזה (במיוחד כי הדגש כרגע הוא על django)
  • התירוץ החוזר הוא ש"הקוד שלנו שונה כי xyz, ולכן קשה בהרבה להגיע לכיסוי טוב". החליפו את xyz בדברים כמו "הוא מערב הרבה מודולים שונים", "אי אפשר להגיע לבדיקה של כל פינה", "יש לנו הרבה יותר נקודות קצה", והחביב עלי: "הקוד שלנו מאוד שונה כי הוא פועל על שילוב מחלקות שונות וקריאות מסובכות, תלויות חצוניות ודברים דומים". יש עוד הרבה כאלה. אל תקשיבו – עוד לא פגשתי קוד שבלתי אפשרי להגיע לאחוזים גבוהים של כיסוי – אם כי פגשתי קוד שהיה צריך לכתוב כמה mockups, נקודות קצה וירוטאליות ועוד משחקים שונים ומשונים.

בדיקות כיסוי בdjango

בדיקות הכיסוי בdjango במוססות על בדיקות כיסוי של נד בצ'לדר (Ned Batchelder) שנמצאות גם כאן או כאן. בחרו את הדרך הנוחה לכם להתקנה:pip install hg+https://bitbucket.org/ned/coveragepy

אוeasy_install coverage

וכדומה. בצורה דומה אפשר לחבר את החבילה לbuildout.

לאחר מכן התקינו את התוסף לdjango:https://bitbucket.org/kmike/django-coverage/src

יש מספר תוספים אבל אני מחבב אותו. הופיעו שם כמה בעיות בחלק מהטמפלטים, אני מקווה שמתישהו אמצא זמן לשבת ולתקן – בנתיים, אפשר להשתמש בטמפלטים הרגילים.

לאחר שהתקנתם, הוספתם את django_coverage לsettingsINSTALLED_APPS, אתם כמעט מוכנים, ויכולים לבדוק את ההתקנה ע"י הרצה של

python manage.py test_coverage

אני ממליץ ללכת שלב נוסף, כמו שהזכרתי בפוסט הקודם, וליצור בדיקות רק לקוד שלכם:

בתוך management->commands (הפוסט הקודם מסביר את זה):

from django.core.management.base import AppCommand, BaseCommand[python] from django.core.management.base import AppCommand, BaseCommand from django.core.management import call_command from django.conf import settings class Command(BaseCommand): def handle(self, *args, **options): test_app_path = () for app in settings.MY_INSTALLED_APPS: test_app = app.split('.') if len(test_app) > 1: test_app = (test_app[-1],) else: test_app = (app,) test_app_path += test_app call_command("test_coverage",*test_app_path, **options) [/python]

הוסיפו בsettings שלכם את מיקום יצירת הhtml:

COVERAGE_REPORT_HTML_OUTPUT_DIR כדי לבחור את הספריה ליצירת תוצאות הHTML

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *